УНИЦЕФ стартира инициатива за набиране на средства за три ключови области,

...
УНИЦЕФ стартира инициатива за набиране на средства за три ключови области,
Коментари Харесай

Всичко е възможно в мечтите на децата, но въображаема помощ не стига. Нужна е истинска

УНИЦЕФ започва самодейност за набиране на средства за три основни области, в които поддържа децата

• Посланието на акцията е: „ Всичко е допустимо в фантазиите на децата, само че мислена помощ не стига. Нужна е същинска “

• Инициативата е подкрепена от актьорите Юлиан Вергов и Радина Думанян

• Областите на работа на Детския фонд на Организация на обединените нации, за които се набират средства са: Ранно детско развиване, Приобщаващо обучение и Осигуряване на безвредна образователна среда

 (© UNICEF Bulgaria / 2019)

Като част от своята дълготрайна стратегия за постоянно дарителство, УНИЦЕФ започва самодейност за набиране на средства за три основни области, в които поддържа децата в България: Ранно детско развиване, Приобщаващо обучение и Осигуряване на безвредна образователна среда. Основното обръщение на акцията е: „ Всичко е допустимо в фантазиите на децата, само че мислена помощ не стига. Нужна е същинска “. 

„ Вярвам, че всеки един може да способства за смяна на живота на най-уязвимите деца. УНИЦЕФ работи, с цел да може всички те да се радват на своите права и да развият цялостния си капацитет. Най-ефективният метод за устойчива поддръжка на работата на Детския фонд на Организация на обединените нации е посредством постоянни месечни дарения. Няма такова нещо като „ малко “ подаяние, тъй като когато се съберат напъните на всеки един от нас дружно можем да реализираме доста! “ – разяснява представителят на УНИЦЕФ в България, доктор Джейн Муита. 

„ Децата имат огромно въображение и постоянно си измислят другари и покровители, само че е значимо да имат същински. Ако мога да оказа помощ даже на едно дете да получи късмет за по-добро бъдеще, ще бъда шастлив! Подкрепете програмата на УНИЦЕФ и станете БЛАГОДЕТЕЛ на децата в потребност. “ – призовава Юлиан Вергов

„ Децата намират способи да се приспособят и да се оправят и с най-тежките обстановки. Въображаемите другари са един от тях, само че те не са задоволителни. Да погледнем към нашето бъдеще – към децата и да им помогнем по пътя на израстване. “ – споделя мотивацията си Радина Думанян.

 (© UNICEF Bulgaria / 2019)

Как се става Благодетел?

Всеки искащ може да се причисли към Благодетелите на УНИЦЕФ с автоматизирани месечни дарения от 5 лв. през мобилния си телефон, като изпрати SMS с текст 5 към номер 1021. Дарителят резервира цялостен надзор върху даренията си и има опция да смени сумата или да приключи да подарява когато и да е, като изпрати безвъзмезден SMS с писмен знак S или STOP на 1021. 

Дарения могат да се вършат и онлайн – на dari.unicef.bg.

Как УНИЦЕФ поддържа децата?

Ранно детско развиване

До момента повече от 1500 родители на дребни деца от 50 разнообразни обитаеми места, в това число родители на деца с увреждания, са получили поддръжка за положително родителство посредством програмата „ Да пораснем дружно “ – Работилници за родители; 12 400 – родители и грижещи се за 15 000 деца до 3 години (70% от всички деца на тази възраст в района на Шумен и Сливен), са получили поддръжка от експерти по ранно детско развиване и е основан специфичен уеб страница с потребна информация за родители - www.roditel.unicef.bg

Приобщаващо обучение

С поддръжката на УНИЦЕФ, сътрудниците и Благодетелите, в границите на плана „ Заедно от детската градина “ 35 детски градини в София, Шумен, Сливен, Монтана към този момент са създали първите си стъпки към по-добро и качествено предучилищно обучение за деца със специфични потребности; над 5000 деца са получили поддръжка и всекидневен достъп до психолог и логопед; повече от 500 учители, помощници на учителите и 72 експерти са взели участие в профилирани образования в региона на приобщаващото обучение, а 960 деца са минали скрининг тест за просветителни усложнения, с помощта на които се реализира ранна идентификация на техните характерни потребности от поддръжка. 

Осигуряване на безвредна образователна среда

УНИЦЕФ създава пилотна стратегия, взаимно с Министерството на образованието, чиято цел е предварителната защита на насилието в учебно заведение. Вече е стартирал процесът за избор на учебните заведения, които ще се включат в програмата. За идващите две години, се планува: 3 500 деца да получат подкрепа; 300 деца да бъдат подготвени да дават поддръжка на своите съученици; 300 учители и други експерти да бъдат подготвени да ползват социално-емоционални обучителни стратегии, да работят по-ефективно с родителите, да ползват подходи за спокойно разрешаване на конфликти; 3500 родители да вземат участие в родителско-учителски клубове и да получат поддръжка по време на семинари за наставнически умения. 

...

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, с цел да доближи до най-уязвимите деца. За да избави живота им. За да отбрани правата им. За да им помогне да осъществят цялостния си капацитет. Работим за всяко дете, на всички места, всеки ден – в над 190 страни и територии – с цел да създадем по-добър свят за всеки. И в никакъв случай не се отхвърляме. 

За контакти: Деница Делвил, Директор Комуникации, УНИЦЕФ България, тел. +359 2 9696207, [email protected]

Изображения: УНИЦЕФ България

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР